KVC Ardooie 2 - 4 KSV Rumbeke

Wedstrijd Akern op zondag 8 oktober 2023 om 15:00

Verslag wedstrijd

Op een zonnige zondagnamiddag in oktober gingen de Bricx-mannen van trainer Geert Broeckaert richting Ardooie. Voor beide ploegen een derby op het programma.

Voor KSVR was het een blij weerzien met Jonas Decoene, Henri Verduyn en Niels Deleye. Deze 3 jonge gasten droegen in de voorbije jaren nog de kleuren van KSV Rumbeke. Let op, 2 van de 3 worden nog in het verslag vermeld. Vooraf was er nog een ingetogen minuut stilte voor het plotse overlijden van burgemeester dhr Karlos Callens na een slepende ziekte. Veel sterkte en innige deelneming aan Ardooie.

Iedereen content

We wisten dat deze derby niet van een leien dakje ging verlopen en dat we zeker op onze hoede moesten zijn. Vanaf de start kon KSVR redelijk wat in de pap brokken en de neus aan het venster steken. Ardooie op hun beurt kwam regelmatig ook piepen aan het venster. Het duurde tot in minuut 27 wanneer Vachtje met een heerlijke trap het leer laag in de hoek van het doel kon plaatsen en de 0-1 straalde op het scorebord. Vachtje in het dolle heen en droeg zijn goaltje op aan zijn dalmatiër die aanwezig was om zijn baaske aan het werk te zien. Zo was iedereen content smiley . De vreugde was van korte duur. Amper 4 minuten later kon J. Decoene de gelijkmaker tegen de netten knallen (1-1). KSVR terug met de voetjes op de grond. Ardooie putte moed uit de gelijkmaker en KSVR kreeg het lastig. Vijf minuten voor rust trof Ardooie nog de paal. We gingen rusten met een 1-1.

Wat je allemaal kan doen met je rechter.

Tweede helft amper gestart en huppe H. Verduyn kon Ardooie op voorsprong brengen (2-1). Ai ai ai, tis nie waar hè. Weeral moeten we achtervolgen. KSVR moet zich nu wel dubbelplooien om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Uit het niets in minuut 52 kon D. Descheemaecker de gelijkmaker doodleuk tegen de netten koppen met dank aan L. Bochet voor de assist (2-2). Het was nu bibberen, niet van de koude, om geen tegen doelpunt meer te slikken, maar zelf op jacht te gaan naar ons volgend goaltje. KSVR moest zwoegen en zweten om dat verlossende goaltje te prikken. In minuut 74 kon H. Cool het leer voor doel brengen, D. Descheemaecker kon het leer op de slof nemen in één tijd en vlamde het leer tegen de netten, bam de 2-3 stond te blinken op het bord. Ardooie liet het niet zomaar gebeuren en kon regelmatig aan het venster piepen, maar onze goalie en defensie had alles onder controle. In de slotminuut zat Ardooie te koteren op ons eigen helft voor de gelijkmaker. De thuisgoalie was redelijk ver uit zijn doel gekomen. Het leer kwam van onze defensie naar de voorlinie gevlogen tot bij S. De Rechter. Svenneke, da we zeggen, zag zijn kans en kon het leer, jawel met zijn rechter, vanaf de middellijn met een heerlijke trap richting doel trappen, het leer passeert de thuisgoalie die net niet aan de bal kon. Het leer nam zijn vlucht richting doel en zag de 2-4 in het vizier. Het leer strompelde naar zijn mandje en lag te blinken in de oktoberzon tegen de netten met tot gevolg dat de 2-4 eindstand een feit is.

Volgende week zaterdag, 14 oktober 2023, ontvangen we FC Sparta Heestert op het Rumbeekse Sportpark om 19u. Supporters allen op post!!!